Thursday, January 24, 2008

malam ni nak masak apa?

malam ni nak masak apa aa?

mee kari?

pakai periuk tinggi kaler pink tu. kena basuh dulu. ada kerak kaler hitam.

brapa hari punya kerak daa...

letak minyak. satu sudu dah cukup kot. letak bawang besar. bawang putih pon letak gak la, takut bawang besar rasa lonely.

hiris daging halus2. mcam sashimi. pastu masuk periuk.

pastu masuk apa aa? masuk pati daging pon ok. tapi dah expired 6 bulan.... takpe. perut aku tough. masuk aje!

pastu buat apa aa? masuk potato kot. eh relax dulu. masuk serbuk kari la. pastu tambah air. pastu letak sos cili sket. ajinomoto skali. pastu garam. baru bole masuk potato. potato plak belah empat, kasi tinggal kulit dia sket2.

eh.... sayur bole masuk ke haaa? eh aku mana penah beli sayur, lupa plak. ala, letak aje tablet multivitamin, abis crita.

tinggal dalam 30 minit. pastu siap la yahoo!

pastu bukak mee kuning, basuh2 sket, bole terus makan! uish senang aje resepi nih! skang jugak pegi unfroze daging! lapar nya!



2 comments:

  1. yummy..yummy...mcam xsodap ajo mknan ekau...

    ReplyDelete
  2. maybe tak sedap, tapi lagi baik drpd masakan ko hahaha!

    ReplyDelete

Please use a constant nickname when commenting. Comments from anonymous users is not very welcomed. Select "Name/URL" from the drop-down list below (beside the 'comment as' section). Sila gunakan nickname untuk memudahkan rujukan. ニックネームを使ってコメントして下さい。

Blog Widget by LinkWithin