Tuesday, April 28, 2009

40 dak skolah kena histeria?

copied from Utusan Online:

ALOR SETAR 28 April — Sekolah Menengah Langgar di sini, kecoh apabila 40 pelajar perempuan di serang histeria secara berperingkat selepas majlis bacaan Yasin diadakan di sekolah itu pagi semalam.

Difahamkan 22 pelajar tingkatan satu hingga lima diserang histeria semalam, manakala 18 lagi hari ini.

Seorang pelajar, Nor Junainah Ahmad Fauzi, 13, berkata kejadian bermula apabila sebilangan pelajar mendakwa terlihat kelibat wanita berambut panjang serta bayangan hitam dalam keadaan mengerikan berlegar-legar di kawasan sekolah itu.

Pelajar yang terkena serangan histeria itu meracau-racau serta menjerit selepas mendakwa terlihat kelibat wanita yang tidak menampakkan wajah itu, katanya.

Sementara itu, rata-rata ibu bapa pelajar yang ditemui di sini, melahirkan rasa bimbang jika kejadian itu berterusan kerana ia boleh menjejaskan persekolahan anak-anak mereka.

Seorang ibu, Latifah Jaafar menyarankan agar pihak sekolah segera menyelesaikan masalah berkenaan kerana keadaan itu menyebabkan pelajar takut untuk ke sekolah.

Pengarah Pelajaran Kedah Shahidan Abdul Rahman ketika dihubungi Bernama megesahkan kejadian itu dan berkata majlis bacaan Yasin serta khidmat bomoh diguna untuk meyelesaikan masalah berkenaan.

“Pihak sekolah tidak memutuskan untuk memberi cuti kerana ia hanya melibatkan pelajar perempuan, bagaimana pun keputusan lain akan dibuat jika perkara ini berlarutan,” katanya.

— BERNAMA

*+*+*+*+

Aku sebenarnya seorang yang tidak percaya langsung dengan kewujudan hantu.

Toyol ke, pontianak ke, hantu kopek lanjut ke, apa sahaja jenis hantu yang popular dalam mana2 budaya di seluruh dunia.

Aku tak percaya langsung dengan kewujudan mereka.

Dan selama ini aku tak pernah lak memandang serong mereka2 yang percaya dan menakuti kewujudan hantu.

Tapi bila terbaca berita seperti diatas, dimana 40 orang pelajar sekolah perempuan terkena histeria disebabkan 'group fear mongering' yang terlalu extreme, aku rasa sudah sampai masa nya kita mendidik anak-anak kita dalam enviroment yang bebas daripada kepercayaan karut dan membuang masa lagi tenaga nih.

Kepercayaan kepada hantu nih sepatutnya dijadikan sumber hiburan sahaja, bukan nya nak percaya sampai memudaratkan pelajaran dan kestabilan emosi.

Kesian budak-budak nih duk takut dengan imaginasi dan khayalan sendiri.

P/S: Kepada yg nak warning aku supaya jangan tunjuk berani cakap tak takut hantu --> nanti kena kat batang hidung sendiri baru tahu, jangan risau... sebab aku lagi menakutkan daripada hantu2 tersebut hahaha. Takpe, aku dah jumpa mcam2 jenis hantu dah, dan semuanya hanyalah mainan minda aku yg kreatif aje.

Tapi jangan toleh belakang time korang baca post nih.

Hehehehe.

Fujikyu Daisakusen

Yesterday was a very tiring day.

But it was a blast of fun and I don't remember myself jumping in joy and giddy excitement for a long time.

I went with my new co-workers, and I was really glad that my co-workers were this cool and everyone really played hard; like the pig flu's going to cause the end of the world tomorrow!

Anyways, going to Fujikyu, we went and tried the Fujiyama, Japan's biggest (they claim that they're the tallest in the world!) roller coaster ride, and I even managed to slip through my camera and capture a video of the experience.

Of course, I got scolded severely by the staff when I got caught, but I just made my 'dumb-gaijin' face, and went off scott-free.

It was actually very WRONG of me to do such irresponsible act because it does bring some safety issues; like what if I lose the camera during the ride, and it hit the passengers at the back at such high speed?

大変反省しています。

_(。。)_

Fujikyu definetely has the best roller coasters in the whole of Japan, that I can guarantee.

We also tried the EEJYANAIKA ride, and it was the best roller coaster experience that I ever had! It was fucking insane!

You were hung on air and as the ride sped up to mind blowing speed, they turn you around in 360 degrees while the ride goes upside down and some.

We ended up riding the EEJYANAIKA two times and it was still not enough; although I almost crap my pants every time each ride was over.

Rode the FUJIYAMA two times too!

And of course, being a fan of horror movies and everything that has to do with scaring the shit out of oneself, I just can't miss visiting the Haunted Hospital, the world's largest haunted attraction.

One Monday worth spending with the people that you work with for sure!


video

Saturday, April 25, 2009

it's golden week!

今日は初任給日。

新社会人になって、初めて給料をもらう日だ。

気持ちはただ嬉しいの一言。

自分は働く者だっ!

通帳に書いてあったお金の記録はマレーシア大使館を通じて、マレーシア政府からもらった奨学金

ではなく

自分が働いた分のお金だ。

使い道は自由。

何買う?

it's my first pay day.

i'm no longer depending on malaysian tax payer's money to live.

i got my own money.

for the first time in my life.

this is something fresh and new; it is quite brilliant really.

nak beli apa aa?

anyways, it's GOLDEN WEEK in Japan right now.

i got 11 days to forget about work.

and have FUN!

and fun, i will have.

hopefully through legal and morally accepted ways.

happy holidays!

ok, maybe i can close one of my eyes on the 'moral' part.

だって遊びたいもん!

Sunday, April 19, 2009

internet gets!

Finally I managed to get Internet connection to my apartment.

I am no longer living in the dark-ages!

I can now read the news, enjoy watching useless videos on youtube and even get my hands on this super high tech thing they call Internet shopping!

I'm buying myself a new desktop computer and a digital SLR camera for the first time yay!

I just have to wait for my first salary!

And...

I also want to know whether my favourite sushi-neta would taste better if paid with my own hard earned money; for the first time.

Sushi paid with Malaysian tax payer's money tasted great btw.

初任給にウキウキ?

Monday, April 06, 2009

north korea missile launch

yesterday the north koreans had launched it's 'satellite' missiles.

the whole of japan is clouded with anxiety.

we start today's training program with a little reminder of what to do in case of an emergency; like a missile attack by the north koreans.

the fear is real.

and i don't even know if i could joke about it.

Wednesday, April 01, 2009

i'm officially a salaryman


just like many fresh graduates all around Japan who attended 入社式 (nyushashiki - company entrance welcoming ceremony), i attended mine today.

it is a japanese tradition to hold such formal ceremonies to officially welcome the newcomers on the first of april.

as this is a japanese ceremony, it was extremely formal and everything has to be done accordingly and everyone must show their ability to become one and act in one harmonious and synchronized sets of action.

anyways, the most interesting part of the ceremony is the speech by the company president.

at these troubled times when more than 200,000 japanese workers lost their jobs, i should be glad that i didn't lost mine.

the president predicted a future that is not going to be easy, but hope is not lost.

i can only nod my head, not really grasping wether i understood the reality of the situation.

大丈夫っしょ?
Blog Widget by LinkWithin